Workshop 1: Klimaat en rechtvaardigheid

Programma

Tijd: 15:00 – 17:30
Datum: donderdag 12 mei 2022

Spreker: Zinzi Stasse

Klimaatverandering is één van de grote uitdagingen van de 21ste eeuw. De negatieve gevolgen van klimaatverandering zijn niet eerlijk verdeeld. Het zijn juist de armste en meest kwetsbare landen en communities die het hardst worden getroffen. Daarnaast zullen jongere generaties meer te verduren krijgen dan oudere.

Tijdens deze workshop onderzoeken we hoe we rechtvaardig met klimaatverandering om kunnen gaan. Hoe geven we jongeren en kwetsbaren zeggenschap in besluiten rondom klimaatverandering? En hoe grijpen we de klimaattransitie aan om een meer rechtvaardige en democratische samenleving te bouwen?

Zinzi Stasse

Zinzi is oprichter van New Wave Collective, een netwerk van eigenzinnige, creatieve visionairs, mensen die ‘voor op de golf’ zitten en allemaal vanuit hun eigen expertise bijdragen aan de transitie naar een nieuwe economie. Een “Donut-economie” is ons ideaalbeeld en ook de bril waar vanuit wij werken. We streven naar duurzaamheid én inclusiviteit. Momenteel werkt ze veel binnen Amsterdam Nieuw-West, o.a. aan de Donut Bakkerij. 

Over Parlement van de Toekomst